Bondscoach Ronald Koeman heeft zojuist zijn definitieve selectie voor de Nations League bekendgemaakt. Kenneth Vermeer heeft een plek in de selectie.

Jeroen Zoet blijft achter in Nederland, vanwege de aanstaande geboorte van zijn eerste kind. Oranje neemt het op donderdag 6 juni op tegen Engeland in de strijd om een plek in de finale. De andere halve finale gaat tussen Portugal en Zwitserland. De finale is drie dagen later, op 9 juni, in Porto. De wedstrijd om de derde en vierde plaats staat op dezelfde dag op het programma in Guimarães.

Kijkend naar de voorlopige selectie vallen Steven Berghuis (Feyenoord), Terence Kongolo (Huddersfield Town), Pablo Rosario (PSV) en Wout Weghorst (VfL Wolfsburg) af. Hans Hateboer komt er juist bij.

De verdediger zat niet in de voorselectie, maar vervangt Kenny Tete, die met een enkelblessure kampt. Overigens kunnen in geval van (een) ernstige blessure(s) spelers uit de definitieve selectie, nadat dit is gesanctioneerd door de medische commissie van de UEFA, nog worden vervangen tot vóór de eerste wedstrijd.

De selectie:
Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemouth), Ryan Babel (Fulham), Donny van de Beek (Ajax), Steven Bergwijn (PSV), Marco Bizot (AZ), Daley Blind (Ajax), Jasper Cillessen (Barcelona), Memphis Depay (Olympique Lyon), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Frenkie de Jong (Ajax), Luuk de Jong (PSV), Matthijs de Ligt (Ajax), Quincy Promes (Sevilla), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Tonny Vilhena (Feyenoord), Stefan de Vrij (Inter) en Georginio Wijnaldum (Liverpool).