Vanavond strijdt het Nederlands elftal met Portugal om de winst van de Nations League. De wedstrijd in het Estádio do Dragão in Porto begint om 20:45 uur.

In totaal stonden de twee landen al 13 keer eerder tegenover elkaar. Van die ontmoetingen wist Oranje er slechts twee te winnen. Zeven keer ging de winst naar de Portugezen en vier keer werd er gelijkgespeeld.

Het meest recente duel tussen Nederland en Portugal dateert uit maart 2018. Destijds werd er met 3-0 gewonnen. Drie dagen voor dat oefenduel nam Oranje het op tegen Engeland, net zoals tijdens de Nations League het geval is.

Hoewel dat vertrouwen geeft, won Oranje nog nooit een interland in en tegen Portugal. De Portugezen bereikten de finale van het nieuwe toernooi door 3-1 met Zwitserland te verslaan. Cristiano Ronaldo was de maker van alle drie de Portugese goals.

Portugal is al negen wedstrijden op rij ongeslagen. Oranje won de laatste wedstrijd, maar ging daarvoor onderuit tegen Duitsland (3-2). Daarvoor werd er vijf keer niet verloren.

Als Nederland vanavond Portugal weet te verslaan, is het de winnaar van de eerste editie van de Nations League. De wedstrijd in het Estádio do Dragão in Porto begint om 20:45 uur.