Een toch wel bijzonder moment direct na rust bij het duel tussen Nederland en Estland vanavond. Niet een geweldig doelpunt of een grote blunder was opvallend, maar een invalbeurt van één van de nieuwe spelers van Oranje.

Debutant Myron Boadu, speler van AZ, kwam in de rust namelijk het veld in voor Memphis Depay en is daarmee de eerste speler in Oranje die geboren is in de 21e eeuw. Het is sowieso een mooie avond voor AZ, want naast Boadu mocht ook Calvin Stengs vanavond zijn debuut in Oranje maken.

Vlak voor tijd werd het nog mooier voor de jonge debutant, want hij kroonde zichzelf ook direct tot eerste doelpuntenmaker geboren in de 21e eeuw. Op aangeven van Kevin Strootman schoof hij de bal onder de doelman door. Het betekende de 5-0 voor Oranje tegen Estland.

Boadu is overigens bij lange na niet de jongste debutant in Oranje. De 18-jarige aanvaller moet daarin onder meer collega’s Ryan Babel en Matthijs de Ligt voor zich dulden. Laatstgenoemde was bij zijn debuut nog maar 17 jaar en werd daarmee de jongste debutant sinds 1931. Drie spelers waren nog jonger bij hun debuut, waarvan Jan van Breda Kolff, wie kent ‘m niet, de jongste.