Welke spelers kunnen we allemaal verwachten in de selectie van Tsjechië op dit EK? De tegenstander van Oranje treedt aan met een selectie van 26 man. Echt supersterren zitten er niet in de selectie van de Tsjechen, maar een sterk team is het zeker.

De tijd dat wereldtoppers als Milan Baros, Karel Poborsky, Jan Koller en Pavel Nedved in het Tsjechische elftal speelden zijn al een tijdje voorbij, maar dat wil niet zeggen dat er geen nieuwe sterren aan het opstaan zijn. Sterkhouder op het middenveld is Tomáš Souček, speler van West Ham United die afgelopen seizoen veel indruk maakte.

In de aanval is Patrik Schick de grote ster. Hij maakte tegen Schotland een wereldgoal vanaf de middenlijn en scoorde nog tweemaal in de groepsfase. Hij speelt bij Bayer Leverkusen en staat in de belangstelling van enkele grote clubs.

Het grootste talent in de selectie van Tsjechië is Adam Hlozek, spelend voor Sparta Praag. De 18-jarige middenvelder speelde al 6 interlands voor Tsjechië en zal zeker een grote transfer gaan maken.

Uit de Eredivisie kennen we Michal Sadilek van PSV nog. Hij zit bij de selectie, net zoals oud-Vitesse-verdediger Tomas Kalas.

De volledige selectie van Tsjechië

Keepers: Ales Mandous, Jiri Pavlenka, Tomas Vaclik
Verdedigers: Jan Boril, Jakub Brabec, Vladimir Coufal, Ondrej Celustka, Pavel Kaderabek, Tomas Kalas, Ales Mateju, David Zima
Middenvelders: Antonin Barak, Vladimir Darida, Adam Hlozek, Tomas Holes, Jakub Jankto, Alex Kral, Lukas Masopust, Jakub Pesek, Michal Sadilek, Tomáš Souček, Petr Sevcik
Aanvallers: Michael Krmencik, Tomas Pekhart, Matej Vydra, Patrick Schick.