De nieuwe bondscoach Louis van Gaal heeft enkele verrassende talenten opgenomen in zijn eerste voorselectie sinds zijn terugkeer bij Oranje. Daarnaast keert verdediger Virgil van Dijk terug in de selectie van het Nederlands elftal.

Van Gaal riep de jonge Devyne Rensch van Ajax en Tyrell Malacia van Feyenoord op. Daarnaast zit de nieuwe Ajax-doelman Remko Pasveer erbij. Hij zit erbij omdat zijn collega bij Ajax, Maarten Stekelenburg heeft bedankt voor het Nederlands elftal.

Zoals gezegd keert ook aanvoerder Virgil van Dijk terug na zijn langdurige revalidatie van een knieblessure. Guus Til is er na een lange revalidatie ook weer bij. Denzel Dumfries ontbreekt, vermoelijk omdat hij momenteel bezig is een transfer naar Internazionale af te ronden.

Van Gaal zei over zijn selectie: “Niet alle clubs en spelers zijn even ver in de voorbereiding, dus daar moet ik rekening mee houden. Een aantal spelers heb ik daarom nu niet op de lijst gezet. Maar ik wil benadrukken dat iedereen bij mij in beeld is en blijft.”

De voorselectie van het Nederlands elftal:

Doel: Remko Pasveer (Ajax), Joël Drommel (PSV), Tim Krul (Norwich City), Justin Bijlow (Feyenoord)

Verdediging: Matthijs de Ligt (Juventus), Tyrell Malacia (Feyenoord), Virgil van Dijk (Liverpool), Nathan Aké (Manchester City), Stefan de Vrij (Internazionale), Jurriën Timber, Daley Blind, Devyne Rensch (allen Ajax)

Middenveld: Donny van de Beek (Manchester United), Frenkie de Jong (Barcelona), Georginio Wijnaldum (Paris Saint-Germain), Davy Klaassen (Ajax), Marten de Roon (Atalanta), Ryan Gravenberch (Ajax), Guus Til (Feyenoord), Teun Koopmeiners (AZ)

Aanval: Steven Berghuis (Ajax), Memphis Depay (Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg), Donyell Malen (Borussia Dortmund)

Oranje speelt in september drie WK-kwalificatieduels. Op 1 september is Noorwegen de tegenstander. Daarna volgen duels met Montenegro (4 september) en Turkije (7 september).