Het Nederlandse publiek loopt nog niet echt warm voor EK-kaartjes. Driekwart van de tickets voor een eventuele kwartfinale en het duel Nederland-Duitsland zijn wel aan de man gebracht, maar er zijn veel kaarten voor de poulewedstrijden over. De KNVB heeft daarom de kaartverkoop voor wedstrijden van het Nederlands elftal verlengd tot 15 februari, waar dat eerst aanstaande donderdag was. In totaal had de voetbalbond 6000 plaatsen beschikbaar.

Deze tegenvallende animo heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat de groepswedstrijden van Oranje in het Oekraïense Charkov worden afgewerkt, een stuk verder van huis dan Polen (vanaf Amsterdam is Charkov bijna 2500 kilometer, aldus Google Maps). Een kwartfinale wordt sowieso in Polen gespeeld: als Oranje groepswinnaar wordt in Gdańsk, bij een tweede plaats hoofdstad Warschau.

Ook buiten de KNVB om worden kaarten verkocht, bijvoorbeeld via de UEFA en bij reisorganisaties. De UEFA liet weten 600 tickets aan Nederlanders te hebben verkocht. Toch al een aardig Oranje-legioen dus.