Vlag van Nederland

‘Oranje toch niet tegen Bayern’

EK 2012 Door op 20 januari 2012 om 13:51 uur

Het is nog maar de vraag of de wedstrijd tussen oranje en Bayern München op 22 mei as. door zal gaan. Het Nederlands elftal en de Duitse grootmacht zouden een oefenwedstrijd spelen ter compensatie van de blessure die Arjen Robben opliep tijdens het WK in Zuid-Afrika. De mysterieuze blessure hield de buitenspeler maanden aan de kant.

De reden waarom de wedstrijd wellicht niet doorgaat is dat de UEFA het verbiedt dat ploegen die elkaar op het EK treffen een vriendschappelijke oefeninterland spelen in de maand voor de start van het Europees kampioenschap (8 juni).

Meer over

Bayern München is weliswaar geen landenteam, maar de ploeg van trainer Jupp Heynckes telt acht Duitse internationals waaronder Manuel Neuer, Philipp Lahm, Thomas Müller, Bastian Schweinsteiger en Mario Gomez. De kans dat een aantal van deze spelers op 13 juni, als oranje Duitsland treft, ook op het veld staan is groot.


Bondscoach van Marwijk zal het niet erg vinden als de UEFA het duel afkeurt. De bondscoach heeft al eerder aangegeven niet te zitten wachten op een oefenduel met de club uit München.

Wordt vervolgd…