Ronald Koeman kan naar alle waarschijnlijkheid tijdens de komende interlandperiode niet beschikken over Joshua Zirkzee. De 22-jarige spits van Bologna heeft een hamstringblessure opgelopen en staat enkele weken aan de kant, zo meldt zijn werkgever maandagmiddag via de officiële kanalen. Zirkzee was door bondscoach Koeman opgenomen in de voorselectie van Oranje voor de oefeninterlands met Schotland (22 maart) en Duitsland (26 maart), maar moet zijn interlanddebuut noodgedwongen uitstellen.

Het is niet bekend hoelang Zirkzee precies uit de roulatie is, maar verwacht dat het gaat om een periode van drie tot vier weken. Vrijdag 15 maart maakt Koeman zijn definitieve selectie bekend voor de komende interlandperiode, waarna de opgenomen spelers volgende week zich in Zeist zullen melden. Door de gestelde prognose van Bologna lijkt dit veel te vroeg te komen voor Zirkzee, die op 1 maart debuteerde in de voorselectie van het Nederlands elftal.

Welke keuzes gaat Ronald Koeman maken bij Oranje?

Naast Zirkzee zag Koeman eerder al Frenkie de Jong geblesseerd uitvallen bij Barcelona. Hoewel het EK niet in gevaar lijkt te komen voor de 26-jarige middenvelder, moet hij de komende interlands aan zich voorbij laten gaan. De Jong ontbrak de voorbij drie interlandperiodes ook al wegens blessureleed. Daarnaast moet Koeman Stengs ook missen door een blessure nadat hij tijdens het bekerduel van Feyenoord met FC Groningen (2-1 winst) geblesseerd raakte. 

Koeman kon daarnaast de namen van Jurriën Timber (Arsenal), Noa Lang (PSV), Steven Bergwijn, Steven Berghuis (beiden Ajax), Justin Bijlow (Feyenoord) en Ryan Gravenberch (Liverpool) nog niet noteren voor de voorselectie. Zij zijn allen niet op tijd fit voor de komende interlandperiode. Daarnaast ontbrak Joey Veerman ook de laatste twee competitieduels bij PSV, maar de verwachting is dat hij wel op tijd fit is voor de duels van Oranje met Duitsland en Schotland.

Lees ook: Luuk de Jong wijst spits voor EK aan: ‘Topfit is hij de beste van Nederland’

Zirkzee werd samen met collega-spitsen Memphis Depay, Wout Weghorst en Brian Brobbey opgenomen in de voorselectie. Eerstgenoemde keerde terug na blessureleed en heeft inmiddels zijn draai weer gevonden bij Atlético Madrid. Weghorst zat afgelopen weekend negentig minuten op de bank, terwijl Brobbey voor Ajax scoorde tegen Fortuna Sittard.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!