Robben meldt zich bij Oranje

EK 2012 Door op 25 mei 2012 om 13:00 uur

© OnsOranje.nl / Eric VerhoevenSterspeler Arjen Robben meldt zich vandaag bij het trainingskamp van het Nederlands elftal. De buitenspeler van Bayern Munchen had van bondscoach Bert van Marwijk enkele vrije dagen extra gekregen na de Champions League finale van afgelopen zaterdag waarin hij een penalty miste.

Robben meldde zich dinsdag nog wel tijdens het wiedersgutmachungsspiel tussen zijn club en het Nederlands elftal en speelde daarin nog enkele minuten mee. Daarna mocht hij van de bondscoach enkele dagen uitrusten en bijkomen van alle commotie rondom zijn gemiste strafschop.

Meer over
Het laatste Oranje-nieuws op Whatsapp? Dat kan! App 'aan' naar 06 8340 1983. Onder de 18? Vraag toestemming aan je ouders!

Oranje zou eigenlijk vanochtend voor de laatste keer trainen in Lausanne voordat de selectie terugkeert naar Nederland om morgen de eerste van drie oefeninterlands op eigen bodem tegen Bulgarije te spelen. Deze training is echter verzet naar het middaguur omdat Robben het niet haalde om zich al vanochtend vroeg te melden.

Ibrahim Afellay is dan nog de enige speler die nog niet is aangesloten bij Oranje. De speler van Barcelona speelt vrijdagavond nog de bekerfinale tegen Athletic de Bilbao en zal zich maandag in Hoenderloo melden om aan de sluiten bij de selectie. Afellay, dit seizoen langdurig geblesseerd, zal sowieso niet tot de afvallers behoren die Van Marwijk vermoedelijk morgen voor de wedstrijd tegen Bulgarije bekend maakt.