© OnsOranje.nl / Eric VerhoevenGisteravond in de oefenwedstrijd tegen Bulgarije stond Klaas-Jan Huntelaar in de spits en moest Robin van Persie vanaf rechts spelen. Zo was het eerder ook tijdens de EK-kwalificatie. Maar hoe zal het straks tijdens het toernooi zijn?

De spitsen zelf hebben in elk geval weinig zin in de discussie en ook bondscoach van Marwijk denkt er zo het zijne van: “Ik wil gewoon graag spelen en ik speel waar de bondscoach dat wil”, zei Van Persie gisteravond na de nederlaag in de oefeninterland tegen Bulgarije (1-2). Huntelaar was natuurlijk blij met zijn positie: ‘Ik was blij dat ik in de spits stond’.

Van Marwijk is de discussie een beetje moe en wijst erop dat de twee wel vaker samen in de basis stonden: “Iedereen doet nu of dat raar is”, zei Van Marwijk gisteren.”Maar volgens mij hebben ze wel 12 of 13 keer samengespeeld.”

De kans dat Van Marwijk voorafgaand aan het EK echter voor een van de twee gaat kiezen lijkt vrij groot. Zeker omdat Robben waarschijnlijk sowieso in de basis zal staan en de bondscoach ook zeer gecharmeerd is van Ibrahim Afellay op de flanken.

Van Persie houdt zich op de vlakte en mijdt verkeerde uitspraken: “Volgens mij is niemand blij als je op de bank moet zitten en voor mij is dat niet anders”, aldus Van Persie. “Natuurlijk heeft iedereen een voorkeur voor een positie, die heb ik ook. Ik heb daar ook wel een mening over, maar die hou ik voor me.”

Huntelaar was gisteren niet uitermate gelukkig met de wedstrijd tegen Bulgarije. Zeker niet voor hem als diepe spits: “We hadden veel spelers die naar binnen trokken, dan moeten er eigenlijk mensen buitenom komen. Maar het was allemaal niet secuur en snel genoeg”, vond Huntelaar. “Bovendien was het vrij lastig om tegen deze ultradefensieve Bulgaren ruimtes te vinden.”

Van Persie hadkreeg van bondscoach Van Marwijk wel de ruimte om regelmatig naast Huntelaar in de spits op te duiken. Uit zo’n moment kwam kort voor rust het doelpunt van Oranje. “Robin maakte vanuit zijn positie na een prima loopactie het eerste doelpunt”, zei de bondscoach.