© UEFANa een tegenvallend seizoen bij zijn club ziet hij het EK als een mooi podium om revanche te nemen. Dirk Kuijt hoopt in Polen en Oekraïne het slechte jaar bij Liverpool achter zich te laten en een mooi resultaat neer te zetten met Oranje.

De 31-jarige aanvaller belandde bij Liverpool dit seizoen op de bank en zag zijn ploeg ook nog een teleurstellende achtste plaats eindigen. “Ik vond zelf dat ik wél over de juiste vorm en kwaliteiten beschikte om een belangrijke rol te spelen. Dus in die zin is er nog niks verloren. Ik kan nog steeds met de besten mee”, zegt Kuijt tegen NUsport.

De 86-voudig international voelt zich momenteel hartstikke fit. “Dat merkte ik ook weer tijdens de zware trainingsweek in Lausanne. Verschillende jongens hadden moeite om aan te klampen, mij ging alles vrij gemakkelijk af. Ik had nergens last van, het lichaam voelt sterk aan. Ik ben een bom van energie. Die wil ik tijdens het EK tot explosie brengen.”

Kuijt weet zeker dat hij tijdens het komende eindtoernooi van waarde kan zijn voor Oranje. “De bondscoach hamert vaak op balans in het elftal, die bewaak ik als geen ander. Ach, ik heb wel vaker het ongelijk van de zogenaamde kenners bewezen.”