© OnsOranje.nl / Eric VerhoevenHet is nog maar de vraag of het nodig is, maar als het zover komt dan zullen Ron Vlaar en Wilfred Bouma beide klaar staan om hem te vervangen. Joris Mathijsen liep afgelopen zaterdag tijdens het duel met Bulgarije een hamstringblessure op en het is nog maar de vraag of hij op tijd fit is voor het EK.

Mocht het niet lukken om de wedstrijd tegen Denemarken te halen voor Mathijsen dan zullen zijn mogelijke vervangers er in elk geval klaar voor zijn. In eerste instantie leek Wilfred Bouma de beste papieren te hebben om Mathijsen in het hart van de verdediging te vervangen. Bouma is, net als Mathijsen, linksbenig en verving Mathijsen al tegen Bulgarije en stond ook tegen Slowakije weer in de basis naast John  Heitinga.

In de eerste minuut kwamen de twee centrale verdedigers echter al met elkaar in botsing en ondanks dat ze beide doorspeelden zat het niet helemaal lekker. Heitinga had een flinke bult op zijn hoofd en Bouma werd zelfs naar het ziekenhuis gebracht nadat hij in de rust gewisseld werd. Daar bleek echter dat hij niks ernstigs heeft. Alleen zijn kaak is nog wat pijnlijk maar hij gaat vandaag weer meetrainen.

Ron Vlaar viel woensdag in voor Bouma en deed dit meer dan aardig. De verdediger leek vooral in verdedigend opzicht sterker dan Bouma. Vlaar is er in elk geval klaar voor. “Ik denk dat ik simpel maar goed heb gespeeld”, beoordeelt Vlaar zijn spel tegen de Slowaken. “Na rust hebben we eigenlijk niets meer weggegeven. De bondscoach weet nu wat hij aan me heeft.”

Of hij, Bouma of toch gewoon Mathijsen in de basis zal staan tegen Denemarken weet hij niet. Als het nodig is staat hij er in elk geval: “Ik weet wat er van een linker centrale verdediger wordt verwacht, ik heb er ongeveer de helft van de wedstrijden gestaan. Ik zal er staan.”