Het was woensdagavond even zoeken, waar was Klaas-Jan Huntelaar? Hij was echter niet te vinden voor commentaar na afloop van de wedstrijd tegen Slowakije, waarin eigenlijk duidelijk werd dat bondscoach Bert van Marwijk, net als in 2010, opnieuw voor Robin van Persie als diepe spits lijkt te kiezen.

“Ik moest mezelf even in bescherming nemen, was bang dat ik verkeerde dingen zou zeggen”, zei de spits gisteren bij de opening van zijn eigen foundation. De spits is niet boos, maar kan het niet helemaal bevatten zo lijkt het: “Boos is misschien niet eens het goede woord. Ik zit op dit moment gewoon vol met vragen”, aldus Huntelaar.

“Het vervelende is dat Robin en ik,  zonder dat we dat willen, het onderwerp van een nationale discussie zijn en elk woord wordt uitvergroot. Het is voor de buitenwacht Van Persie of Huntelaar, maar daar doe ik niet aan mee. Ik wil het daarom ook niet over Robin hebben, kijk alleen naar mezelf en wil gewoon spelen.”

Toen afgelopen woensdag Wesley Sneijder met een enkelblessure uitviel durfde de bondscoach het ook niet aan om Robin van Persie op ’10’ te zetten en Huntelaar in de spits. Van Marwijk koos voor de veilige optie om van der Vaart te brengen. “Dat hij dit had kunnen doen, maar niet deed. Daar kan ik misschien een bepaalde conclusie uit trekken, maar dat hoor ik liever van de bondscoach zelf”, reageert Huntelaar op die keuze.

De vraag is hoe Huntelaar de bondscoach kan bewijzen dat toch echt hij de ideale spits is voor dit Oranje. De bondscoach lijkt gewoon te kiezen voor Van Persie en ook al valt Huntelaar goed in dan is de kans nog klein dat Van Marwijk voor hem kiest. “ik train hard en stel ik me in de groep positief op. Als je dan toch geen kansen krijgt, bestaat de kans dat je moedeloos wordt. Ik verbaas mezelf wel eens dat ik mentaal nog steeds zo sterk ben en volle bak blijf gaan. Want eerlijk gezegd, weet ik niet wat ik moet doen om de spits van Oranje te zijn.”

Want stel, hij scoort 2x in de 25 minuten die hij krijgt, dan is hij toch de ideale ‘supersub’?!