© OnsOranje.nl / Eric VerhoevenHet is eigenlijk de enige plek in het elftal die nog niet zeker ingevuld is door bondscoach Bert van Marwijk, de linksbackpositie. Alexander Buttner en Urby Emanuelson vielen al af bij de voorselectie en in de oefenwedstrijden hebben Jetro Willems en Stijn Schaars er gestaan. Maar wat is nou de beste oplossing?

Wilfred Bouma weet hoe moeilijk het is om een goede linksback te kiezen. Maar hij weet niet of een keuze voor Willems nou wel zo slim zal zijn: “De backplaats is gewoon heel moeilijk”, zegt Bouma in De Telegraaf. “Positioneel moet je goed kiezen. Je ziet dat Jetro het uiteindelijk wel goed maakt, maar op een EK gaat het om de kleine dingetjes. Dit is een kwestie van leren. Maar er is nu geen tijd meer om te leren.”

Bouma solliciteert zelf ook openlijk naar de plek in het elftal waar de bondscoach nog altijd over twijfelt. “Ik heb er in de voorbereiding van Oranje nog niet gestaan, maar in het verleden wel veel gespeeld. Bij Aston Villa ben ik eigenlijk alleen maar back geweest en in het Nederlands elftal ook veelvuldig. De bondscoach heeft ook gezegd dat ik daar kan spelen en dat weet ik van mezelf ook.”