© PROSHOTSHet systeem van Bert van Marwijk is verleden tijd. Geen twee defensieve middenvelders meer, geen linkspoot op rechts én belangrijker: geen Robin van Persie. Klaas-Jan Huntelaar is onder Louis van Gaal de nieuwe spits. En daar heeft de topschutter van de Premier League helemaal geen problemen mee, aldus de nieuwe bondscoach.

“Het gesprek met Robin was een van de beste dat ik ooit met een individuele speler heb gevoerd,” aldus Van Gaal in zijn laatste persconferentie voor de oefeninterland tegen België. “Het was ongelofelijk hoe hij reageerde en hoe we daarna over voetbal hebben gesproken.”

Van Persie zal ook niet op een andere positie terechtkomen, bijvoorbeeld op de vleugels. De bondscoach vindt niet dat de aanvaller voldoet aan de profielschets die hij van een buitenspeler heeft.

Kortom; Van Gaal gooit alle stokpaardjes van Van Marwijk in de prullenbak en keert weer terug naar het vertrouwde 4-3-3 systeem. Arjen Robben zal dus op links beginnen en op rechts wordt Luciano Narsingh gepositioneerd. Daarnaast krijgt Ajacied Ricardo van Rhijn een kans als rechtsback, ten koste van zijn collega Gregory van der Wiel. Verder kent de opstelling van het Nederlands elftal, die Van Gaal overigens openhartig met de pers deelde, weinig verrassingen.

Dit zijn de namen die morgen tegen België starten: Maarten Stekelenburg op doel, met centraal achterin het vertrouwde duo John Heitinga en Joris Mathijsen. Rechtsachter zien we Ricardo van Rhijn en linksachter Jetro Willems. Op het middenveld wordt Nigel de Jong in een verdedigende positie gezet. Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder spelen allebei als aanvallende middenvelders. In de aanval is Arjen Robben linksbuiten, Klaas-Jan Huntelaar de spits en Luciano Narsingh rechtsbuiten.

Niet overzichtelijk genoeg? Bekijk hier de opstelling in visuele vorm.