Willem van Hanegem zegt in zijn column in de Telegraaf dat hij het in grote lijnen eens is met het selectiebeleid van bondscoach Louis van Gaal. De keuze om Johnny Heitinga te selecteren snapt de Kromme echter niet. Ook vindt hij dat Gregory van der Wiel te snel naar de zijkant geschoven is.

“Ik ben het eens met het keuzebeleid van Louis van Gaal, maar op één positie niet. Ik begrijp niet dat hij John Heitinga geselecteerd heeft. Die jongen speelt niet of nauwelijks bij Everton, heeft in feite hetzelfde aan de hand als de afvallers Van der Vaart, Afellay, De Jong en Van der Wiel. Ik zou er dan eerder Douglas bij gehaald hebben. Bovendien vind ik eigenlijk ook wel dat Van der Wiel te snel is afgevallen. Janmaat en Van Rhijn spelen op dit moment echt niet beter dan Van der Wiel.”

Van Hanegem heeft ook nog een tip voor onze bondscoach, waarover hij verder zeer te spreken is. “Tot slot een tip voor Louis: zoek eens naar een paar synoniemen in de Dikke van Dale voor het woord ‘ik’. Als je heel vaak ‘ik’ zegt, gaat het irriteren en dat is zonde nu hij net zo goed bezig is.”