© OnsOranje.nl / Jeroen Putmans

Vitesse-speler Marco van Ginkel is waarschijnlijk de grootste verrassing in de definitieve selectie van bondscoach Louis van Gaal voor het duel met Duitsland van aankomende woensdag. De middenvelder is uitzinnig van vreugde dat hij debuteert in de selectie van het grote Oranje.

Van Ginkel ontving het nieuws op het trainingscomplex van zijn club: “Tijdens de training vanmorgen hoorde ik wat mensen langs de kant erover praten”, zegt Van Ginkel. “Na de training hoorde ik het definitief. Ik ben heel blij met deze mooie beloning. In de voorselectie zitten vond ik al heel wat, maar dit is een geweldig compliment.”

De jongeling kijkt uit naar de ontmoeting met de selectie: “Er zitten toch een hoop grote namen tussen. Ik kijk er naar uit, heb er veel zin in. Ik zal ervan genieten, maar natuurlijk dat niet alleen. Op het veld zal ik mijn uiterste best doen.”

Van Ginkel is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in het eerste team van Vitesse. Trainer Fred Rutten, sinds dit seizoen trainer in Arnhem, is positief over de uitverkiezing van zijn speler. “Als deze bondscoach hem selecteert, dan heeft hij het verdiend”, zegt Rutten. “Marco ontwikkelt zich goed, ook op het fysieke vlak. Hij heeft een eigen krachtprogramma en je ziet hem sterker worden. Dit is een mooie kans voor hem.”