Vlag van Nederland

Afellay en Van der Vaart opnieuw geblesseerd

WK 2014 Door op 7 januari 2013 om 17:34 uur

Oranje-middenvelders Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart zijn het jaar 2013 ongelukkig begonnen. Afellay raakte geblesseerd tijdens het trainingskamp van zijn club Schalke 04 en is mogelijk opnieuw enkele maanden uitgeschakeld. Van der Vaart moest zich in een oefenwedstrijd van zijn club HSV laten vervangen door een bovenbeenblessure.

Eerder miste Ibi al een aantal wedstrijden nadat hij geblesseerd raakte in het duel tussen Nederland en Duitsland op 14 november afgelopen jaar. De blessure die Afellay nu op is gelopen is aan dezelfde spier in de hamstring waar de middenvelder destijds last van kreeg. Hoelang hij precies aan de kant staat moet verder onderzoek uitwijzen.

Meer over

Voor Rafael van der Vaart verloopt 2013 tot nog toe überhaupt allerminst succesvol. Nadat op nieuwjaarsdag duidelijk werd dat zijn huwelijk met Sylvie van der Vaart na 7 jaar op de klippen liep, is hij nu op het trainingskamp van zijn club HSV geblesseerd geraakt aan zijn bovenbeen. De middenvelder moest zich in de 35ste minuut van een oefenwedstrijd tegen Lokomotiv Tasjkent laten vervangen. De ernst van de blessure zal pas later bekend worden, na uitgebreider onderzoek. Ook Van der Vaart was pas net terug van een spierblessure, die hem zes weken aan de kant hield.