Het is rond: Wesley Sneijder verhuist naar Galatasaray. Er gingen al langer geruchten dat de middenvelder naar de Turkse club zou vertrekken, maar nu is het dan eindelijk definitief. Er is een bedrag van 7,5 miljoen gemoeid bij de overgang. Sneijder wordt bij zijn huidige club Internazionale al enige tijd niet meer opgesteld.

Zowel de zaakwaarnemer van de middenvelder als Galatasaray bevestigen de transfer. Sneijder stapt morgen op het vliegtuig naar Istanbul om een verbintenis van 3,5 jaar te tekenen.

De aanvoerder van het Nederlands elftal hield lang de boot af. Wellicht had de 28-jarige Sneijder op een sportief interessanter aanbod gehoopt dan Galatasaray, dat al jaren geen rol meer van betekenis speelt in Europa. De middenvelder werd in verband gebracht met Engelse subtoppers als Tottenham Hotspurs en Liverpool, maar wellicht stond de interesse niet in verhouding tot de salariseisen van Sneijder.

Galatasaray komt overigens nog wel uit in de achtste finales van de Champions League, waar Sneijder met zijn nieuwe club aan deel mag nemen. Het goede nieuws is in ieder geval dat de international vrijwel zeker speeltijd gaat krijgen, iets waar het hem bij Inter lange tijd aan ontbrak.