Jong Oranje heeft het derde en laatste pouleduel op het EK niet weten te winnen. Spanje was met 3-0 veel te sterk. De nederlaag betekent dat de ploeg van Cor Pot in de halve finale het ijzersterke Italië ontmoet.

Het was aftasten voor beide ploegen in het begin van de wedstrijd. Beide teams speelden met een B-elftal: Oranje had het hele elftal vervangen, Spanje stond met zeven andere voetballers in het veld dan de voorgaande wedstrijden.

In de 26e minuut breekt Spanje de band, als Álvaro Morata na een vlotte aanval raak weet te schieten. Mike van der Hoorn is daarna dichtbij de gelijkmaker, maar keeper De Gea staat in de weg. Amper vijf minuten later is de wedstrijd eigenlijk gespeeld: dan maakt sterspeler Isco het tweede doelpunt voor Spanje.

Het jonge Nederlands elftal heeft vervolgens weinig meer in te brengen, maar is via een vrije trap van Memphis Depay nog wel dichtbij de 2-1. In de slotminuut maakt Álvaro Vázquez er zelfs nog 3-0 van. Zo was het B-elftal van Jong Oranje duidelijk niet opgewassen tegen een frivool Spanje.

Jong Oranje zal op zaterdag 20:30 de halve finale tegen Jong Italië spelen.