Het statistiekenbureau Infostrada zegt dat het 99% zeker is dat het Nederlands elftal zich voor het EK 2016 in Frankrijk kwalificeert. Infostrada zette van de groepen A tot en met D alle wedstrijden op een rij, en op basis van de FIFA-ranking en de Europese coëfficiëntenlijst (kwalificatiereeks op weg naar het EK van 2012 én het EK) lieten ze er een rekening op los.

De uitkomst van die berekening is dat Oranje zich 99% zeker voor het EK plaatst. Vanavond trapt Oranje af voor de EK-kwalificatiecyclus in Praag tegen Tsjechië. Om zich te plaatsen voor het EK zal Oranje bij de eerste twee moeten eindigen in de poule met naast Tsjechië ook nog Turkije, Letland, IJsland en Kazachstan. Infostrada denkt dat het 89% zeker is dat de ploeg van bondscoach Guus Hiddink zelfs groepswinnaar wordt in die poule.

Behalve Oranje denkt Infostrada dat ook Turkije, België, Bosnië-Herzegovina, Spanje, Oekraïne, Duitsland en Schotland zich uit de groepen A tot en met D zich rechtstreeks kwalificeren. De procenten over de overige groepen worden momenteel nog berekend.