Vanavond speelt het Nederlands elftal de oefenwedstrijd tegen Frankrijk in de Amsterdam Arena (20.45).  Het Nederlands elftal wil van deze oefeninterland tegen Frankrijk vanavond een eerbetoon aan Johan Cruijff maken. De wedstrijd zal in de veertiende minuut worden onderbroken. De beroemdste voetballer van Nederland overleed gisteren op 68-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. De spelers van Nederland voetballen met rouwbanden in de. Voor het duel is er ook een moment van stilte voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel.

Nederland en Frankrijk stonden in totaal 23 keer tegenover elkaar. De balans is iets in het voordeel van Oranje, 10 keer werd en gewonnen, 4 keer eindigde het in een gelijkspel en 9 keer werd er verloren. Voor Frankrijk is deze wedstrijd een oefenwedstrijd in aanloop naar het EK 2016 toe, terwijl het voor Nederland een oefenwedstrijd in aanloop naar de kwalificatiereeks voor het WK 2018 is.

Bondscoach Danny Blind moet het tegen Frankrijk doen zonder de opnieuw geblesseerde Arjen Robben. Daarnaast hebben Davy Pröpper, Daryl Janmaat, Ron Vlaar, Erik Pieters en Jürgen Locadia zich deze week afgemeld. Rick Karsdorp is daarom alsnog opgeroepen. Hij kan net als Vincent Janssen en Timo Letschert vanavond z’n debuut maken in Oranje.

Het Nederlands elftal begint vanavond waarschijnlijk in een 5-3-2-formatie aan de oefeninterland tegen Frankrijk. In de vijfmans defensie lijkt Blind te kiezen voor onder meer Jeffrey Bruma en Jetro Willems. De defensie wordt tegen Frankrijk gecompleteerd door Virgil van Dijk, Daley Blind en Joël Veltman.

Op het middenveld lijkt Blind volgens De Telegraaf te kiezen voor Jordy Clasie, Wesley Sneijder en Davy Klaassen. De verwachte basisplaats van Klaassen zal dan ten koste gaan van Wijnaldum. Luuk de Jong vormt samen met Quincy Promes het aanvalsduo. Blind is zeer te spreken over de ontwikkeling van Promes. De bondscoach heeft voor hem een rol als tweede spits, in de rug van De Jong, in gedachten.

Vermoedelijke opstelling: Cillessen; Veltman, Bruma, Van Dijk, Blind, Willems; Klaassen, Clasie, Sneijder; Promes en De Jong.