Georginio Wijnaldum genoot, na het dramatische seizoen van zijn club, zichtbaar van zijn prachtige winnende treffer voor Oranje tegen Polen.

“Het is lekker om belangrijk te zijn. Al vond ik dat ik in de hele wedstrijd wel te veel balverlies leed”, vertelde de middenvelder tegen De Telegraaf. “Ja, ik besef dat het een belangrijke zomer wordt. Al lijken andere mensen daar op dit moment meer mee bezig dan ik.”

Wijnaldum draaide, ondanks de degradatie van Newcastle United, een goed seizoen in Engeland. “De trainer bepaalt of hij me ook bij Oranje haalt als in een niveautje lager speel. Maar om eerlijk te zijn, heb ik daar nog niet goed over nagedacht.”

De middenvelder lijkt de clubs voor het uitkiezen te hebben. “Natuurlijk wil ik op een zo’n hoog mogelijk niveau spelen, in de Premier League, bij een mooie club. Maar niet alles gaat zoals je wilt.”

“Ik zie wel wat er gebeurt. Het rare is dat ik ondanks de degradatie heel mooie statistieken voor een middenvelder heb. Ik was een van de beste middenvelders van de Premier League. Alleen hadden de cijfertjes geen waarde. Dat is wel jammer”, besluit Wijnaldum.