Wesley Sneijder zal, mits hij niet geblesseerd raakt of ziek wordt, aanstaande vrijdag recordinternational van Oranje worden. De middenvelder hoorde gisteren tijdens de persconferentie van Dick Advocaat dat hij zeker zou spelen, en dat doet hem wel wat:”Natuurlijk zou ik liegen als me dat niets doet. Maar dat komt later wel. Mij gaat het er nu om dat we naar het WK in Rusland gaan.”

Sneijder debuteerde 13 jaar geleden voor Oranje, maar wil eigenlijk niet teveel terugkijken, als hem op zijn debuut gewezen wordt:”Echt, ik weet het nog allemaal. Maar dat is meer iets voor als ik ben gestopt. Dat was op Koninginnedag, ook onder Advocaat. Wat dat betreft lijkt de cirkel nu al rond hè.”

Als Sneijder gevraagd wordt naar zijn hoogte- en dieptepunten in Oranje moet hij even nadenken: “Ik denk dat we op het EK van 2008 ons beste voetbal speelden. Op het WK van 2010 waren onze prestaties vooral goed. Nee, die verloren WK-finale was niet mijn dieptepunt. Dan ga ik toch voor die nederlaag tegen Turkije toen we het EK van Frankrijk misten. Dat doet nog pijn.”

Nu wil Sneijder vooral vooruitkijken naar de komende duels, en het liefst ook naar het WK 2018 in Rusland: “En als ik me daarna goed voel en ook nog mee kan, dan wil ik ook nog verder. Waarom niet? Ik ga door zo lang dat kan. En pas als ik stop, dan ga ik echt terugblikken. 131 interlands, dat zijn er best wel veel. Edwin van der Sar haalde er 130 maar dat was een doelman. Die spelen bijna altijd en gaan ook lekker mee. Dat record van mij zal nog wel een tijdje overeind blijven staan.”