Aanvoerder Virgil van Dijk heeft een paar geweldige weken achter de rug. De start van het seizoen met zijn club Liverpool loopt voorlopig perfect en persoonlijk kende hij ook enkele geweldige momenten.

De verdediger werd vorige week uitgeroepen tot beste verdediger en zelfs beste speler van Europa en maakt later deze maand kans om uitgeroepen te worden tot Wereldvoetballer van het jaar. Een geweldige eer, zo vindt ook Van Dijk zelf, die Messi en Ronaldo achter zich liet en ook met hen strijdt op de titel Wereldvoetballer. “Nou ja, kijk, er is een keuze gemaakt dat ik dit jaar de UEFA Speler van het Jaar ben geworden. Daar ben ik hartstikke trots op. Maar je kunt mij als speler niet vergelijken met die andere twee.”

Matthijs de Ligt

Van Dijks maatje centraal achterin, Matthijs de Ligt, kende een mindere start van het seizoen. Hij stapte over van Ajax naar Juventus en heeft de nodige aanpassingsproblemen: “Ik heb hem gezegd dat hij zich er niet druk om moet maken. Hij hoeft zich ook niet te bewijzen of zo. Hij moet gewoon zijn ding doen.”

Van Dijk herkent de druk wel die het grote geldbedrag dat Juventus voor De Ligt betaalde met zich meebrengt: “Tuurlijk. Ik maakte de stap naar Liverpool voor heel veel geld en stond ook onder immense druk. Ja, ik scoorde gelijk. Daardoor ging het ietsje makkelijker.”

Van Dijk legt verder uit: “Matthijs moet gewoon rustig blijven. Niemand heeft gezegd dat het makkelijk zou worden. Hij is nog jong, maar ook zo volwassen al. Ik heb er alle vertrouwen in dat het allemaal goedkomt.”