© OnsOranje.nl / Jan de KoningHet wordt een mooi weekje voor Ajacied Siem de Jong. Hij mag met de selectie van Oranje mee naar het trainingskamp in Lausanne. Daarmee keert hij met Oranje terug naar het land waar hij werd geboren. “Ik ben zelfs op een halfuurtje afstand van Lausanne geboren, in Aigle”, zeg De Jong tegen AD Sportwereld.

“En nog sterker: ik heb voor deze zomer al een vakantie in Zwitserland geboekt met mijn vriendin. We zullen zien hoe het uitpakt. Ik ben uiteraard blij dat ik de kans krijg om eens zo’n stage met Oranje mee te maken.”

Siem zal samen met zijn broer Luuk, die inmiddels tot de vaste selectie van Oranje behoort, naar Zwitserland vertrekken. Waar Luuk meegaat als derde spits achter Van Persie en Huntelaar is het voor Siem de Jong nog niet duidelijk welke positie de trainer voor hem in gedachten heeft. Bij Ajax speelde hij immers zowel in de spits als op meerdere posities op het middenveld. ”Ik weet nog niet voor welke positie de bondscoach mij ziet. De groep die in Hoenderloo heeft getraind, heeft nog niet persoonlijk met de bondscoach gesproken. Wie was afgevallen, hoorden we tijdens een gezamenlijke bespreking.”