© Ons Oranje/Eric VerhoevenSylvie van der Vaart is in Duitsland waarschijnlijk nog populairder dan in Nederland. Ze heeft ook een prima tijd gehad toen Rafael bij Hamburg voetbalde en  komt nog altijd graag in Duitsland. Ze is ook een behoorlijke voetbalfan:”Ik leef altijd hartstochtelijk mee, met veel emotie. Al bij de volksliederen moet ik huilen. Ik ben dan heel trots dat Rafael voor zijn land mag uitkomen”, zegt ze tegen Welt online.

Sylvie geeft aan dat ze wel voor Nederland is, maar Duitsland ook wel kan waarderen.”Natuurlijk, dat is mijn land. Maar mijn overgrootvader kwam uit Duitsland, mijn eigen achternaam Meis is Duits, ik voel me verbonden met Duitsland mede doordat we in Hamburg een heerlijke tijd hebben gehad. Misschien is een gelijkspel wel een goed resultaat, maar laat Rafael dat niet horen!”

Ook zoon Damian is op meerdere manieren met de Duitse taal opgegroeid. “Onze nanny is een Duitse. Waar we ook woonden, in Amsterdam, Hamburg, Madrid of Londen, zij was erbij. Damian spreekt net zo goed Duits als Nederlands. Van vrienden kreeg hij een tenue van de Mannschaft. Dat trok hij natuurlijk meteen aan. Toen Rafael dat zag, zei hij meteen ‘uittrekken, dat shirt’! Dat ging hem toch net te ver.”