© VolkskrantVanavond om 20.00 uur Nederlandse tijd speelt Oranje het WK-kwalificatieduel tegen Roemenië. Wat wel zeker is, is dat bondscoach Louis van Gaal niet dezelfde elf namen het veld in zal sturen als tegen Andorra afgelopen vrijdag. In die wedstrijd gaf de bondscoach enkele spelers rust, die vanavond wel in de basis zullen staan. Enkele plaatsen zijn echter nog niet duidelijk ingevuld, niet in de laatste plaats door de bondscoach zelf.

Iedereen ging er vanuit dat Robin van Persie vanavond in de spits zou staan bij Oranje. Klaas-Jan Huntelaar mocht het proberen tegen het nietige Andorra, maar voor het echte werk lijkt Van Gaal toch voor de spits van Manchester United te kiezen. Gisteren tijdens de training, toen er een afwerkvorm gedaan werd, stond daar echter toch ineens weer the Hunter in de rol van afmaker. Of Van Gaal dat deed om verwarring te zaaien of dat hij echt Huntelaar in de spits zet tegen Roemenië blijft nog even onduidelijk.

Wie er ook in de spits staat, hij zal geflankeerd worden door PSV’ers Luciano Narsingh en Jeremain Lens. Ruben Schaken, tegen Andorra nog debutant en basisspeler en goed voor een doelpunt, verliest het trainingskamp van Oranje met een blessure.

Ook de positie van verdedigende middenvelder is nog niet honderd procent zeker ingevuld. De strijd lijkt daar te gaan tussen de jonge Jordy Clasie, afgelopen vrijdag nog niet aanwezig vanwege een interland met Jong Oranje, en Nigel de Jong, de ervaren speler van AC Milan. Kevin Strootman en Rafael van der Vaart lijken al wel zeker van hun plek op het middenveld. Van der Vaart speelt daarmee vermoedelijk zijn 102e interland, waarmee hij Philip Cocu van de vierde plek in het all-time recordinternational klassement.

In de verdediging zal Daryl Janmaat plaats maken voor Ajacied Ricardo van Rhijn. De speler van Ajax lijkt de eerste keuze van Van Gaal en kreeg ook rust tegen Andorra. Zelf was de speler daar niet zo blij mee. “Ik wil alles spelen”, aldus van Rhijn. Vanavond staat hij op de rechtsbackpositie, die hij overneemt van Feyenoorder Janmaat.

De vermoedleijke opstelling van Oranje tegen Roemenië:

Stekelenburg; Van Rhijn, Heitinga, Vlaar, Martins Indi; N. De Jong, Strootman(C), Van der Vaart; Narsingh, Van Persie, Lens