Het is al enige maanden bekend, maar vandaag is Guus Hiddink officieel gepresenteerd als bondscoach van het Nederlands elftal.

De Achterhoeker, tussen 1995 en 1998 al eens keuzeheer, is aangesteld tot en met het EK van 2016 en wordt daarna opgevolgd door assistent Danny Blind. Ook Ruud van Nistelrooy is aangesteld als assistent-coach.

De kersverse Oranje-trainer zei tijdens een persconferentie in Zeist dat hij wil voortborduren op het succes van het afgelopen WK 2014.

“De technische staf verdient een pluim voor de prestaties”, sprak Hiddink. “De verwachtingen waren toch somber. Er zijn goede resultaten geboekt.”

Hiddink hintte ook naar een voorzetting van het meer verdedigende systeem. “Ik zei al voor het toernooi dat de Hollandse School prima is, maar dat een aanvulling daarop ook niet verkeerd is”, vertelde de bondscoach. “Af en toe is het gewoon nodig om te overleven.”

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen was zeer positief over de aanstelling van Hiddink. “Hij was altijd al de belangrijkste kandidaat om Van Gaal op te volgen”, aldus de KNVB-man.