Vanavond om 18.00 uur staat in de Amsterdam ArenA de wedstrijd Nederland – Letland op het programma. Het duel is de vierde wedstrijd in de EK-kwalificatie voor het EK 2016 in Frankrijk.

Oranje heeft na drie duels pas evenveel punten verzameld. De uitwedstrijden met Tsjechië en IJsland gingen verloren en alleen thuis tegen Kazachstan werd gewonnen.

De achterstand op beide landen waarvan verloren werd is inmiddels al opgelopen tot zes punten, waardoor er extra veel druk staat op de wedstrijd van vanavond tegen Letland.

Groep A

Positie Land Gespeeld Punten W G V +
1 IJsland 3 9 3 0 0 8 0
2 Tsjechië 3 9 3 0 0 8 4
3 Nederland 3 3 1 0 2 4 5
4 Letland 3 2 0 2 1 1 4
5 Kazachstan 3 1 0 1 2 3 7
6 Turkije 3 1 0 1 2 2 6

Voor bondscoach Guus Hiddink is de krachtmeting met Letland van cruciaal belang. Tijdens de persconferentie vorige week vrijdag zei Hiddink namelijk dat hij op zou stappen als Oranje niet van Letland weet te winnen. Dat Letland de nummer 99 van de FIFA-ranking is helpt natuurlijk wel mee in het vertrouwen dat Oranje gewoon gaat winnen.

Die veronderstelling heeft Hiddink ertoe doen beslissen om met Robin van Persie én Klaas-Jan Huntelaar in de basis te starten. Samen met Arjen Robben vormen zij tegen Letland de voorhoede.

Achterin staan Jeffrey Bruma en Stefan de Vrij centraal om de spitsen van Letland op te vangen. De backs Gregory van der Wiel en Jetro Willems zullen vandaag voor aanvallende impulsen moeten zorgen.

Onze vermoedelijke opstelling voor Nederland – Letland:
Jasper Cillessen; Gregory van der Wiel, Stefan de Vrij, Jeffrey Bruma, Jetro Willems; Daley Blind, Wesley Sneijder, Ibrahim Afellay; Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar, Robin van Persie.

De feiten over Nederland – Letland op een rijtje

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Letland
Wedstrijdtype: EK kwalificatie
Aanvang wedstrijd: 18:00
Plaats: Amsterdam ArenA
Op TV: NOS
TV-commentator: Frank Snoeks
Laatste wedstrijd: EK 2004 op 23-6-2004 (3-0 winst)
Statistieken: 1x gewonnen, 0x gelijk, 0x verloren