Kazachstan - Nederland Kwalificaties EK 2016

Kazachstan - Nederland is de 9e wedstrijd in de EK 2016 kwalificatie voor Oranje. Op jacht naar EK 2016 is Kazachstan - Nederland de laatste uitwedstrijd...

Tegenstander
Kazachstan
Wedstrijdtype
Kwalificatiewedstrijd
Periode
Kwalificaties EK 2016
Wedstrijddatum
10 October 2015
Tijdstip
18:00 uur
Stadion en plaats
Astana Arena, Astana
Op TV
NPO 1 (NOS) om 17:15 uur
TV-commentator
Jeroen Elshoff

10 October 2015

Kazachstan - Nederland

1 2

Astana Arena, Astana

Kazachstan – Nederland is het één na laatste duel in deze EK 2016 kwalificatiereeks. In het verre Kazachstan moet Oranje persé winnen om hoop op deelname aan het EK 2016 levend te houden. Oranje blijft echter afhankelijk van Turkije, dat dezelfde avond de uitwedstrijd tegen Tsjechië speelt.

Als Oranje zowel van Kazachstan als van Tsjechië (drie dagen later) weet te winnen, dan nóg moet Turkije minimaal drie punten verspelen in de duels met de Tsjechen en IJslanders. Een gelijkspel van de Turken is niet genoeg, twee gelijke spelen zijn dat wel.

Hoe dan zal bondscoach Danny Blind Kazachstan – Nederland eindelijk zijn eerste drie punten willen pakken als bondscoach van Oranje. Na de verliespartijen tegen IJsland en Turkije staat de bondscoach namelijk nog op nul punten, nul doelpunten en is hij de slechtst gestarte bondscoach ooit.

De selectie van Oranje bestaat uit veel spelers van eigen bodem. Oranje zal het zonder aanvoerder en sterspeler Arjen Robben moeten stellen. Hij komt langzaam terug van de blessure die hij tegen IJsland opliep de vorige maand en mist daardoor de cruciale wedstrijden.

Het uitduel met Kazachstan is het laatste uitduel van deze kwalificatie. In Astana speelt Oranje tegen de voetbaldwerg, die voor het eerst bij Oranje in de groep zit in deze kwalificatie. Kazachstan – Nederland wordt ook weer uitgezonden door de NOS en het commentaar wordt verzorgd door Jeroen Elshoff.

Statistieken

Laatste wedstrijd
10 October 2015: Kazachstan Nederland 1 - 2
Gewonnen
2x
Verloren
0x
Gelijkspel
0x

Selectie

Dit is de selectie van Kazachstan – Nederland van 10 October 2015.

Keepers

Verdedigers

Middenvelders

Aanvallers

Coaches

Louis van Gaal

Portretfoto Louis van Gaal Nederlands elftalBondscoach

Danny Blind

Portretfoto Danny Blind Nederlands elftalAssistent

Laatste nieuws