Er was wat ophef over de heel late invalbeurt van Robin van Persie in het EK-kwalificatieduel met Kazachstan, maar de spits zelf zegt blij te zijn dat hij er nog in kwam. Van Persie speelde zo zijn 100ste interland voor het Nederlands elftal.

Vooral Gert-Jan Verbeek was het zeer oneens met de wissel van Robin van Persie. Zo zegt hij het volgende hierover:” Zo’n wissel vlak voor tijd doe je om het spelritme van de tegenstander te verstoren”, zei Verbeek bij De Tafel van Kees. “Daar gebruik je Van Persie niet voor. Met zo’n staat van dienst, moet je 100ste interland een feest zijn.” Verbeek had liever gezien dat Van Persie op de bank bleef en dinsdag tegen Tsjechië zijn 100ste gaat spelen.

Hans Kraay junior ging nog een stapje verder en noemde de actie van Blind zelfs ‘genant’. Ronald de Boer was het dan weer totaal niet eens met deze mening en gaf aan dat een 100ste interland altijd speciaal is en dat het niet uitmaakt hoe deze tot stand komt.

Het belangrijkste is natuurlijk wat Van Persie zelf van de wissel vond. Hij zei op de bank te zitten met de pest in zijn lijf. “De reserverol, de blessures van Jasper Cillessen en Tim Krul, al met al is het niet wat ik ervan had gehoopt”, aldus de Fenerbahce-voetballer.

Toch waardeerde hij de invalbeurt, vervolgt hij: “Ik vond het een mooi gebaar van de trainer dat hij me vijf minuten voor tijd nog even liet invallen. Er was nog even sprake van een misverstand, want ik dacht dat de wissel van Tim Krul en Ibrahim Afellay de tweede en derde waren. Ik had de vervanging van Jasper Cillessen in mijn hoofd, maar dat was natuurlijk voor de wedstrijd.”

Of Van Persie dit daadwerkelijk meent valt te betwijfelen; het kan zijn dat hij dit alleen zegt om de rust te bewaren. De spits leek zaterdag in de basis te gaan beginnen, maar Blind gaf toch de voorkeur aan El Ghazi.