Om 18:00 uur trapte ’t Nederlands elftal af in Astana voor de wedstrijd tegen Kazachstan. Oranje startte zonder Robin van Persie, maar mét drie debutanten. Kenny Tete, Anwar El Ghazi en Virgil van Dijk speelden hun eerste duel voor Oranje.

Vlak voor de aftrap, tijdens de warming-up, viel Jasper Cillessen uit met een blessure. Tim Krul was zijn vervanger onder de lat. Uiteindelijk wist ook Krul het einde van het duel niet te halen, een kwartier voor tijd moest Jeroen Zoet opdraven om hem te vervangen.

De eerste 25 minuten golfde het spel een beetje op en neer. Oranje kreeg wel wat kansen, maar écht gevaarlijk werd het niet. De eerste grote kans was voor Memphis Depay, na een fantastische steekpass van Daley Blind. De speler van United schoot de bal echter net naast.

In de 33e minuut was het dan eindelijk raak, Georginio Wijnaldum wist de keeper met een afstandschot te verschalken. Zie zijn doelpunt hier:

De rust werd bereikt met een 0-1 stand en in de 50e minuut was het opnieuw raak voor Oranje. Een mooie aanval werd afgerond door Wesley Sneijder, 0-2.

In de allerlaatste minuut van de wedstrijd kreeg Oranje alsnog een doelpunt tegen. De 1-2 deed er echter niet meer toe, aangezien het doelsaldo er niet meer toe doet in de strijd om plek drie.

Na de wedstrijd moet Oranje gaan hopen dat Turkije verliest bij Tsjechië. Mocht dat het geval zijn dan heeft Oranje plaatsing voor de play-offs weer in eigen hand.