Gregory van der Wiel gaat niet met Oranje mee op de oefentrip naar China en Indonesië. De rechtsback van Paris Saint Germain is daar zeer teleurgesteld over en begrijpt niet waarom de bondscoach hem niet selecteert.

Hij legt uit in VI: “In het begin begreep ik het nog wel, want Louis van Gaal had duidelijk gemaakt dat veelvuldig spelen een vereiste was om in beeld te blijven bij Oranje. In november 2012 heb ik telefonisch contact gehad met Danny Blind. Hij zei dat ze me een paar wedstrijden hadden bekeken en dat ik aardig bezig was. Dat was een positief signaal, maar het heeft geen vervolg gekregen. Ik speelde inmiddels één wedstrijd per week in die periode, om en om met Christophe Jallet. Blijkbaar was het niet voldoende.”

Vd Wiel kan wel relativeren: “Natuurlijk is het vervelend. Maar als ik regelmatig speel bij een van de betere clubs in Europa, maar Van Gaal is van mening dat ik niet bij de beste 22 spelers van Nederland hoor, dan kan ik daar niets aan veranderen.”

het verbaast vd Wiel wel dat Nelom mee gaat: “Het gaat mij niet om die jongen, maar het is natuurlijk wel vreemd dat Miquel Nelom wel mee mag. Ik zag op internet dat hij maar twaalf keer in de basis bij Feyenoord is begonnen. Het criterium dat je basisspeler moet zijn, is dus blijkbaar niet meer geldig. Ik twijfel niet aan mijn eigen kwaliteiten. Van Gaal wel. Dat is zijn goed recht.”