Over drie kwartier begint de wedstrijd van Oranje in en tegen Indonesië. Waar veel landen nog zware kwalificatiewedstrijden moeten spelen na een lang seizoen, mag Oranje een lekker oefenpotje spelen in het verre en mooie Indonesië.

De gekte in Indonesië stijgt tot grote hoogtes. De nummer 170 van de FIFA-ranglijst heeft veel respect voor het Nederlandse voetbal en de spelers van Oranje worden als ware filmsterren aanbeden door de lokale bevolking.

Bondscoach Louis van Gaal mist, mede door het EK onder 21, veel spelers van zijn vaste selectie. Daarom krijgen enkele jonge gasten de kans om zich te bewijzen. Feyenoorder Miquel Nelom, Ajax-keeper Jasper Cillessen en Utrecht-speler Toornstra mogen zelfs in de basis starten. Ook in de verdediging was het zoeken voor Van Gaal, omdat zijn vaste verdedigers bijna allemaal met Cor Pot mee zijn. Daarom staat Erik Pieters centraal achterin en krijgt Ron Vlaar ook een kans naast hem.

De definitieve opstelling van Indonesië – Nederland is zo als volgt: Jasper Cillessen staat op doel, met in de verdediging Daryl Janmaat, Ron Vlaar, Erik Pieters en Miquel Nelom. Op het middenveld vinden we Wesley Sneijder, Jens Toornstra en Jonathan de Guzman terug. In de aanval zien we tenslotte Ruben Schaken, Robin van Persie en Jeremain Lens.

Hier nog even de feiten over Indonesië – Nederland op een rijtje:

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Indonesië (170e fifaranking)
Wedstrijdtype: Oefenwedstrijd
Aanvang wedstrijd: 15:30 (07/06/2013)
Plaats: Utama Gelora Bung Karno, Jakarta
Op TV: SBS 6, 15:00 uur
TV-commentator: Leo Oldenburger
Laatste wedstrijd: Nooit eerder tegen gespeeld