Vlag van Nederland

Engelse scheidsrechter voor Oranje

WK 2014

De Engelse scheidsrechter Martin Atkinson heeft volgende week vrijdag in de Amsterdam Arena de leiding bij het WK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal tegen Hongarije. De 42-jarige scheidsrechter krijgt assistentie van zijn landgenoten Peter Kirkup, Jake Collin en André Marriner. Dat heeft de wereldvoetbalbond FIFA bekendgemaakt.


Atkinson is Oranje alles behalve goed gezind. Met de Engelsman als scheidsrechter verloor Oranje al twee keer. De eerste keer was op 6 september 2008 een oefeninterland tegen Australië (1-2). Op 15 augustus vorig jaar floot hij de vriendschappelijke wedstrijd tussen België en Oranje in Brussel (4-2). Dat was de eerste wedstrijd van Louis van Gaal in zijn tweede periode als bondscoach.

Tegen Hongarije staat voor Oranje niet meer zoveel op het spel, aangezien onze nationale voetbalploeg zich al heeft gekwalificeerd voor het WK van volgend jaar in Brazilië. Alleen voor de beschermde status op basis van de FIFA-ranking is de uitslag nog van belang voor Oranje.

Auteur: Max
Foto:

Lees meer over: ,