Vlag van Nederland

Voorbeschouwing Nederland – Hongarije

WK 2014

Het Nederlands elftal speelt vanavond om 20.30 uur de negende wedstrijd van deze WK kwalificatiereeks. In de Amsterdam ArenA is Hongarije de tegenstander. Oranje wil graag winnen van de Hongaren om zo de beschermde status als groepshoofd veilig te stellen.


Bondscoach Louis van Gaal heeft in zijn opstelling enkele verrassingen uit de hoge hoed getoverd. Achterin is er deze wedstrijd geen plaats voor Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi. De verdedigers van Feyenoord moeten plaats maken voor Ron Vlaar en Jeffrey Bruma.

Lange tijd leek het erop dat Dirk Kuyt de kans zou krijgen als spits vanavond. Robin van Persie, die last had van zijn kleine teen, is echter toch fit genoeg om te spelen tegen de Hongaren. Hij zal dan ook in de basis starten.

Voor Hongarije staat er nog veel op het programma. De eerste plaats in poule D is dan al vergeven aan Oranje, de strijd om de tweede plek is nog lang niet beslist. Ook Turkije, dinsdag tegenstander van Oranje, heeft nog alle kans op de tweede plaats die recht geeft op playoffs, net als Roemenië.

Opstelling Oranje:
Vorm; Janmaat, Bruma, Vlaar, Blind; Strootman, De Jong, Van der Vaart; Robben, Van Persie en Lens.

Hier nog een keer de feiten over de wedstrijd Nederland – Hongarije op een rijtje:

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Hongarije (30e fifaranking)
Wedstrijdtype: Kwalificatiewedstrijd
Aanvang wedstrijd: 20:30 (11/10/2013)
Plaats: Amsterdam ArenA
Op TV: SBS 6, 20:00 uur
TV-commentator: Leo Oldenburger
Laatste wedstrijd: WK-kwalficatiewedstrijd 11/09/2012: 1-4
Statistieken: 9x gewonnen, 2x gelijk, 5x verloren

Auteur: Max
Foto:

Lees meer over: , ,