Vlag van Nederland

Reacties op de WK-loting

WK 2014 Door op 6 december 2013 om 18:52 uur

Louis van Gaal met Jack van Gelder. © NOS Louis van Gaal met Jack van Gelder. © NOS

Oranje moet het op het WK2014 opnemen tegen Spanje, Chili en Australië. Het Nederlands elftal krijgt een zware dobber in de eerste wedstrijd, wanneer het tegen de Spanjaarden moet aantreden.

Louis van Gaal werd gevraagd of hij tevreden is over de loting. “Wat is tevreden?” reageerde hij. “Het gebeurt gewoon, we spelen tegen de wereldkampioen. We spelen tegen Australië, waar wij nog nooit van gewonnen hebben. Chili heb ik tegen Colombia gezien en die stonden 3-0 voor.”

Meer over

Hij vervolgt: “Qua tegenstanders is het een moeilijke loting, qua omstandigheden valt het best mee. Maar als je doorgaat kun je tegen Brazilië komen te staan. Ik had graag geruild met de Belgen.” De Belgen treffen Rusland, Algerije en Zuid-Korea in groep H.


Arjen Robben, een van de potentiële WK-sterren, had ook een reactie. “Een zware poule maar ook mooi”, aldus de linkeraanvaller van Bayern. “Wordt een hele opgave. We gaan met z’n allen aan de slag en het wordt een mooie uitdaging.”

Verschillende Oranje-spelers reageerden via Twitter op de loting. “Spannende groep, ik kijk uit naar de eerste wedstrijd”, twitterde Nigel de Jong. Ook Ron Vlaar noemde het een spannende loting.