Vlag van Nederland

‘Hiddink nieuwe bondscoach Oranje’

EK 2016 Door op 14 december 2013 om 10:09 uur

Kazachstan wordt het eerste thuisduel voor Hiddink Nederland - Kazachstan wordt het eerste thuisduel voor Hiddink © Pro Shots

Guus Hiddink volgt Louis van Gaal op als bondscoach van het Nederlands elftal. Dat meldt althans De Telegraaf, op basis van bronnen in Zeist. De aanstelling van Hiddink als keuzeheer zou dit jaar nog bekend moeten worden.

Het AD meldt verder dat de KNVB aan Ronald Koeman, ook een beoogde opvolger, heeft laten weten dat hij op zoek kan naar een club. Er zou alleen nog een theoretische kans zijn dat de Feyenoord-trainer in beeld komt als bondscoach, wanneer Hiddink en de voetbalbond er toch niet uit zouden komen.


Meer over

Hiddink gaf gisteren zelf al aan dat hij een verkennend gesprek met KNVB-directeur Bert van Oostveen achter de rug had. “Verder kan ik er nu niets over zeggen”, aldus de 67-jarige trainer toen.

De Telegraaf heeft het over een principeakkoord van vier jaar, tot 2018. Tot en met het EK2016 zal hij als bondscoach optreden, om daarna nog een leidende functie binnen de technische staf van de KNVB te vervullen.

Het zou Hiddink’s tweede termijn als bondscoach van Oranje worden, nadat de trainer Nederland op het EK van 1996 en het WK van 1998 ook al leidde.