Vlag van Nederland
Louis van Gaal en zijn staf zijn blij om een goal van Arjen Robben. © Pro Shots

Wat wacht Oranje in 2014?

Zijlijn

Eerder keken we terug naar de wedstrijden die Oranje in 2013 speelde en de opmerkelijkste Louis van Gaal-momenten, maar deze oudejaarsdag is het hoog tijd om een blik in de toekomst te werpen! Wat wacht het Nederlands elftal in 2014?


Januari: een nieuwe bondscoach

Guus Hiddink en Ronald. © Pro Shots
Waarschijnlijk maakt de KNVB begin volgend jaar bekend wie Louis van Gaal opvolgt als bondscoach van Oranje. Grote kans dat het Guus Hiddink wordt, maar dat is nog niet helemaal zeker. Ronald Koeman kan in ieder geval wel van het lijstje gestreept worden.

Februari: loting voor het EK 2016

Het WK moet nog beginnen, maar in februari wordt alvast geloot voor de kwalificaties van het EK2016. Daarbij is Oranje wél groepshoofd. De eerste kwalificatieronde voor het EK is alweer in september.

Maart: oefenwedstrijd tegen Frankrijk

Nederland - Frankrijk in 2008. © Pro Shots
De eerstvolgende wedstrijd die Oranje speelt, wordt meteen hele pittige. Het betreft een oefenduel tegen Frankrijk op 5 maart. Hoewel de Fransen allerminst goed bezig zijn (ze kwalificeerden zich ternauwernood voor het WK), blijft het een ploeg om rekening mee te houden.

Mei: voorbereiding WK Oranje

Oranje traint. © Pro Shots
Van Gaal neemt de voorselectie van Oranje op 19 mei mee op trainingskamp, meestal in Zwitserland. De bondscoach moet op 3 juni zijn definitieve selectie voor het WK naar de UEFA sturen. Welke spelers neemt hij mee naar Brazilië?

Juni: het WK begint voor Oranje… tegen Spanje!

Robben en Casillas. © Pro Shots
En dan mag het Nederlands elftal op 13 juni eindelijk laten zien wat het waard is. De tegenstander die in 2010 te sterk was voor onze jongens, wacht in Brazilië als eerste: Spanje. Een overwinning voor Oranje zou natuurlijk de ultieme brandstof zijn voor een succesvol WK2014! Laten we het hopen…

Auteur: Jildert
Foto: Louis van Gaal en zijn staf zijn blij om een goal van Arjen Robben. © Pro Shots

Lees meer over: ,