Het Nederlands elftal vervolgt vanaf vandaag de voorbereiding op het WK 2014. Bondscoach Louis van Gaal en zijn selectie, die momenteel uit 26 spelers bestaat, vliegen naar Portugal voor een trainingskamp van 8 dagen. Vanavond zal Oranje voor het eerst trainen in het Portugese Lagos.

Oranje sloot afgelopen zaterdag het eerste deel van de WK-voorbereiding af met een oefeninterland tegen Ecuador (1-1). Van Gaal gebruikte daarna zondag en maandag om zijn overstap naar Manchester United af te ronden. De Engelse club maakte maandag bekend dat de Amsterdammer na het WK voor 3 jaar in in Engeland komt werken.

Oranje zal nu in Portugal beginnen aan het tweede deel van de voorbereiding. Trainer Van Gaalzal een week lang proberen om het nieuwe systeem er verder in te slijpen bij zijn selectie. Dat kan hij doen met de aangesloten Arjen Robben, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Nigel de Jong en Jeremain Lens. Zij sluiten dinsdag als laatste speler aan nu ze klaar zijn bij hun club. Sneijder en Robben wonnen nog de beker met respectievelijk Galatasaray en Bayern München en ook Van der Vaart zal vrolijk gestemd zijn, aangezien hij degradatie afwendde met HSV.

Vier man uit de voorlopige selectie van 30 spelers gaan niet mee naar Portugal. Karim Rekik, Jean-Paul Boëtius, Quincy Promes en Tonny Vilhena doen mee in de EK-kwalificatieduels van Jong Oranje. Van Gaal moet uiterlijk 2 juni zijn definitieve selectie van 23 man inleveren.

Op 31 mei zal oranje oefenen tegen Ghana en 4 dagen later op 4 juni tegen Wales. Daarna vertrekt het team richting Rio de Janeiro.