Nederland - Wales Oefenwedstrijden 2014

Nederland - Wales wordt woensdag 4 juni 2014 gespeeld in de Amsterdam ArenA. De oefenwedstrijd Nederland - Wales is het laatste oefenduel voor het WK 2014.

Tegenstander
Wales
Wedstrijdtype
Oefenwedstrijd
Periode
Oefenwedstrijden 2014
Wedstrijddatum
4 June 2014
Tijdstip
20:30 uur
Stadion en plaats
Johan Cruijff Arena, Amsterdam
TV-commentator
Leo Oldenburger

4 June 2014

Nederland - Wales

2 0

Johan Cruijff Arena, Amsterdam

De wedstrijd Nederland – Wales is op woensdag 4 juni 2014 de derde en laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het WK 2014 in Brazilië. Het Nederlandse elftal neemt het in de Amsterdam ArenA op tegen Wales, dat niet aanwezig zal zijn op het WK.

Nederland speelde zes keer eerder tegen Wales. De laatste keer Nederland – Wales was op 1 juni 2008 in Amsterdam. Onder leiding van bondscoach Marco van Basten won Oranje met 2-0 van Wales door doelpunten van Arjen Robben en Wesley Sneijder.

De grootste overwinning behaalde Oranje in 1996 met Guus Hiddink aan het roer. Nederland won destijds met maar liefst 7-1 van Wales. Bergkamp was in het Philips Stadion in Eindhoven de grote man met drie doelpunten.

Grote ster van Wales is natuurlijk Gareth Bale. De duurste speler ter wereld, die afgelopen zomer van Tottenham Hotspur naar Real Madrid verkaste voor een kleine 100 miljoen euro, is helaas geblesseerd en moet het duel Nederland – Wales aan zich voorbij laten gaan.

Ook Arsenal-speler Aaron Ramsey speelt niet mee tegen Oranje. De spelers die wel aanwezig zijn spelen grotendeels in de Championship, het tweede niveau in Engeland.

Na Nederland – Ecuador en Nederland – Ghana is het duel met Wales de officiële laatste uitzwaaiwedstrijd van Oranje in de voorbereiding op het WK.

Klik hier voor het complete WK speelschema.

Statistieken

Laatste wedstrijd
14 June 2022: Nederland Wales 3 - 2
Gewonnen
10x
Verloren
0x
Gelijkspel
0x

Selectie

Dit is de selectie van Nederland – Wales van 4 June 2014.

Keepers

Verdedigers

Middenvelders

Aanvallers

Coaches

Danny Blind

Portretfoto Danny Blind Nederlands elftalAssistent

Laatste nieuws