Vlag van Nederland

‘Kuyt krijgt basisplaats tegen Chili’

WK 2014

Het kan zijn 99e interland worden. Dirk Kuijt lijkt, als we op de trainingen van Oranje af mogen gaan, morgen tegen Chili in de basis te mogen starten. Hij is de vervanger van de geblesseerde Martins Indi, de geschorste Robin van Persie wordt vervangen door Jeremain Lens.

Lens en Kuyt zullen samen met Arjen Robben de driemansaanval vormen tijdens de wedstrijd tegen Chili. Het zou voor het eerst sinds november 2012 zijn dat oud-Feyenoorder Kuyt weer eens een basisplaats in Oranje krijgt. Depay, die geweldig inviel tegen Australië, wordt gepasseerd.

Het middenveld zal door Wesley Sneijder, Georginio Wijnaldum en Nigel de Jong ingevuld worden. In de verdediging staan Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Ron Vlaar en Daley Blind. Onder de lat is gewoon Jasper Cillessen te zien. Oranje treedt dus aan in een 1-4-3-3 formatie, net als de tweede helft tegen Australië.

Het Nederlands elftal strijdt maandag (18.00 uur Nederlands elftal) met Chili om de eerste plek in groep B. Beide landen wonnen de eerste twee duels tegen Spanje en Australië. Robin van Persie ontbreekt vanwege een schorsing. Arjen Robben neemt zijn aanvoerdersband over.

De vermoedelijke opstelling tegen Chili:
Cillessen; Janmaat, de Vrij, Vlaar en Blind; De Jong, Wijnaldum en Sneijder; Robben, Lens en Kuyt.

Auteur: Stef
Foto:

Lees meer over: , ,