Arjen Robben wordt door velen gezien als dé topspeler van het toernooi. Menigmaal maakte hij het verschil in de groepswedstrijden van Oranje, door de verdediging van de tegenstander te kijk te zetten.

Ook Mexico is bang voor de aanvaller, maar zelf blijft Robben bescheiden. “Ik kijk daar toch wat anders tegenaan”, vertelt hij aan NUSport. “In de afgelopen jaren zijn er volgens mij best periodes geweest dat ik nog beter was.”

Daarmee wil hij overigens niet zeggen dat hij het slecht doet. “Maar misschien valt mijn goede vorm nu meer op omdat ik al langere tijd fit ben. Ik heb de kracht en de snelheid. De acties zitten er ook lekker in”, vindt de Bayern München-aanvaller.

Robben merkt verder dat de tegenstanders zijn kwaliteiten ook in de gaten hebben. “Tegen Chili verloor ik de bal een paar keer op een moment dat ik hem niet mocht verliezen. Toen vlogen er ineens drie man bovenop. Maar ik vind het prima als die Mexicanen straks alleen mij willen dekken. Dan komen er weer andere spelers vrij. Nee, ik heb niet het gevoel dat het team afhankelijk van mij is.”