De opstelling van Nederland tegen Mexico is nog niet helemaal duidelijk, maar Louis van Gaal zal vermoedelijk toch wel wat wijzigingen aanbrengen in zijn basiself. Robin van Persie keert natuurlijk sowieso terug na een schorsing.

De bondscoach zal sowieso vasthouden aan het beproefde 1-5-3-2 systeem. Uit beelden van de besloten training blijkt dat Dirk Kuyt opnieuw een hesje draagt, hetgeen erop wijst op dat hij ook tegen Mexico de linksbackpositie zal bezetten. Daardoor komt Daley Blind, samen met Stefan de Vrij en Ron Vlaar, meer centraal in de verdediging te staan. Op rechtsback staat vermoedelijke Paul Verhaegh die tijdens de trainingen met het basiselftal trainde. Daryl Janmaat verliest daardoor zijn basisplaats.

Ook op het middenveld zullen vermoedelijk geen veranderingen plaatsvinden ten opzichte van de wedstrijd tegen Chili. Nigel de Jong blijft naast Georginio Wijnaldum de dienst uitmaken, met daarvoor Wesley Sneijder in een meer aanvallende rol. Jonathan de Guzman moet dus opnieuw genoegen nemen met een plek op de reservebank.

Voorin keert Robin van Persie naast Arjen Robben terug in de spits, waarmee ons superduo weer paraat staat in de opstelling Nederland – Mexico.

De vermoedelijke opstelling van Nederland – Mexico:
Cillessen; Verhaegh, De Vrij, Vlaar, Blind, Kuyt; De Jong, Wijnaldum, Sneijder; Robben, Van Persie.

De opstelling Nederland - Mexico © meemetoranje.nl

De opstelling Nederland – Mexico © meemetoranje.nl