Vlag van Nederland

Verdedigers Oranje zijn niet bang voor Messi

WK 2014 Door op 7 juli 2014 om 11:50 uur

Vlaar en Vrij Vlaar en de Vrij © Pro Shots

De Nederlandse verdedigers denken te weten hoe ze Argentinië het beste af kunnen stoppen. Lionel Messi is natuurlijk de gevaarlijkste speler van de Argentijnen, maar de Oranje-verdedigers zijn niet bang voor de wereldster. Messi scoorde tot nu toe vier keer voor Argentinië op het WK. Vlaar, Martins Indi en De Vrij hebben echter zin in het duel met de meervoudig Wereldvoetballer van het Jaar.

De Vrij is niet bang voor Messi. “Ik kijk er juist heel erg naar uit om tegen hem te spelen”, zegt de Vrij in het AD. “Onze technische staf is er goed in om zwaktes bij tegenstanders bloot te leggen. Dat zal ook nu gebeuren met Argentinië. En nogmaals: ik heb voor niemand angst. Nee, ook niet voor Messi”, aldus de Vrij.

Meer over

Ook Ron Vlaar weet hoe goed Messi is en zag hem in actie in de kwartfinale tegen België. De mandekker was vooral onder de indruk van een actie waarbij de aanvaller bij drie Belgen weg draaide. “Dat was pure klasse. Hij is ‘poepie-snel’, om het maar een keer zo uit te drukken. Dat moeten wij zien te verdedigen”, zegt Vlaar.


Martins Indi kijkt, zoals altijd, nuchter naar de tegenstander: “Ik kijk niet naar één individu, maar naar het hele team. En Argentinië is als team gewoon goed hoor”, stelt hij. “Toch kregen de Belgen ook een aantal kansen tegen Argentinië, ik heb die kwartfinale gezien. Elk team heeft sterke en zwakke punten. Wij moeten proberen de aanvoer naar Messi eruit te halen.”

De jonge verdediger leert ontzettend veel bij Oranje en ziet zowel het team als zichzelf groeien: “Het trainen met deze boys, de staf die me snel dingen bijleert die ik voorheen nog niet goed deed. Dit toernooi is een heel goede ervaring. Neem de manier waarop ik verdedigend opgesteld moet staan, ik los sommige dingen heel anders op dan voorheen en leer het spel nog sneller te lezen. En dan speel je ook nog eens tegen de beste spelers ter wereld.”

Nederland kreeg tot nu toe in vijf WK-duels vier tegen doelpunten, twee daarvan waren penalty’s. Tegen Chili en Costa Rica hield Oranje ‘de nul’. Tijdens Nederland – Argentinië zal het verdedigingstrio opnieuw proberen geen doelpunt tegen te krijgen.