Nederland - Argentinië WK 2014

Nederland - Argentinië wordt de halve finalewedstrijd op het WK 2014 in Brazilië. Nederland - Argentinië wordt woensdag 9 juli 22:00 gespeeld in Sao Paulo...

Tegenstander
Argentinië
Wedstrijdtype
Halve finale
Periode
WK 2014
Wedstrijddatum
9 July 2014
Tijdstip
22:00 uur
Stadion en plaats
Arena de São Paulo, São Paulo
Op TV
NOS om 21:00 uur
TV-commentator
Jeroen Grueter

9 July 2014

Nederland - Argentinië

02 04

Arena de São Paulo, São Paulo

Het is bekend: Nederland – Argentinië wordt de halve finalewedstrijd op het WK 2014 in Brazilië. Nederland wist de halve finale te bereiken door na strafschoppen te winnen van Costa Rica. Argentinië versloeg eerder op de avond België met 1-0.

De overwinning van Nederland tegen Costa Rica was heroïsch. Nederland had penalty’s nodig om te winnen van de ploeg uit Midden-Amerika. Tim Krul ontpopte zich tot grote held door twee strafschoppen van Costa Rica te stoppen.

De wedstrijd Nederland – Argentinië wordt gespeeld in Sâo Paulo, waar Nederland het derde groepsduel Chili met 2-0 versloeg. Argentinië speelde daar het 8e finale duel met Zwitserland (1-0 winst na verlenging). In het stadion kunnen 68.000 toeschouwers en dit zullen voornamelijk Argentijnen en Brazilianen zijn. Een paar duizend Nederlanders zullen proberen om Oranje naar de overwinning te schreeuwen.

Het weer in Sâo Paulo van aanstaande woensdag ziet er gunstig uit voor Oranje. Woensdag wordt zo’n 18 graden en lichte regen voorspeld in de Braziliaanse stad. Na de hoge temperaturen van de afgelopen weken zal het een stuk beter te hebben zijn voor de spelers.

Nederland en Argentinië hebben een grote geschiedenis samen. Denk terug aan de WK-finale van 1978, waarin de Argentijnen na verlenging wonnen van Oranje en waarin een finaletrauma voor Nederland werd geboren.

Liever denken we natuurlijk terug aan de kwartfinale op het WK 1998 in Frankrijk. Het doelpunt dat Dennis Bergkamp maakte in de 89e minuut van dat duel staat ons allemaal nog vers in het geheugen.

De opstelling van Nederland tegen Argentinië zal voor een groot deel lijken op die tegen Spanje. Dat betekent dat Jasper Cillessen uiteraard weer op doel zal staan. Achterin staat rechts Dirk Kuyt en links Daley Blind. Centraal staan Stefan de Vrij Ron Vlaar (mits fit) en Bruno Martins Indi.

Op het middenveld hoopt heel Nederland op Nigel de Jong. Mocht hij de wedstrijd Nederland – Argentinië toch niet halen dan speelt Jonathan de Guzman. Naast hem zal Georginio Wijnaldum staan en op nummer tien Wesley Sneijder.

Voorin is het twijfelachtig op Robin van Persie kan spelen, hij had darmklachten. De verwachting is echter dat hij gewoon naast Arjen Robben staat vanavond.

Als we aan Argentinië denken, dan denken we aan Lionel Messi. De beste voetballer van de Wereld is aanvoerder van de Argentijnen en scoorde dit toernooi al vier keer. Geluk voor Nederland kan zijn dat Angel Di Maria niet meedoet. Hij viel tegen België uit met een blessure en moet vermoedelijk de halve finale missen. Sergio Aguëro zal de wedstrijd Nederland – Argentinië vermoedelijke wel halen. Hij miste de twee vorige wedstrijden door een spierblessure, maar is wellicht op tijd hersteld.

Statistieken

Laatste wedstrijd
9 December 2022: Nederland Argentinie 2 - 2
Gewonnen
4x
Verloren
1x
Gelijkspel
5x

Selectie

Dit is de selectie van Nederland – Argentinie van 9 July 2014.

Keepers

Verdedigers

Middenvelders

Aanvallers

Coaches

Louis van Gaal

Portretfoto Louis van Gaal Nederlands elftalBondscoach

Danny Blind

Portretfoto Danny Blind Nederlands elftalAssistent

Laatste nieuws