Vrijwel een uur lang heeft Oranje aan moeten kijken tegen een achterstand. Kazachstan wist vroeg in de wedstrijd met 1 – 0 voor te komen waardoor “winnen-plus” een hele andere wedstrijd werd. Gelukkig wist Klaas-Jan Huntelaar als invaller gelijk te maken en kon Oranje het nog tot 3 – 1 brengen. Een score waarvan alleen diegene die de wedstrijd hebben gezien, weten dat het een geflatteerd is score is.

Zoals van tevoren verwacht kwam het aan op de aanvallende capaciteiten van Oranje en het verdedigend vermogen van de Kazachstanen. Hoewel Oranje genoeg kansen kreeg, was de eerste beste hoekschop van Kazdachstan direct raak. Renat Abdulin (17′) kopt de bal in nadat Bruno Martins Indi stond te slapen. En zo kwam Oranje al vroeg op 0 – 1 achterstand.

In de 55e minuut werd Klaas-Jan Huntelaar ingebracht, dat werd beloond, want in de 63e minuut schoot hij de gelijkmaker binnen:

Kort na de gelijkmaker pakt Kazachstan een rode kaart door vol voor de benen van Ibrahim Afellay te gaan, waardoor Oranje nog 30 minuten tegen 10 man mocht spelen.

Het was gelukkig geen ernstige blessure en Afellay kon blijven staan, die zijn rentree na 2 jaar kon bekronen met 2 – 1:

Uiteindelijk werd het 3 – 1 met een strafschop die Robin van Persie op zijn naam kon schrijven, de man die wederom zijn stempel niet op een wedstrijd van Oranje wist te drukken, tekende voor het laatste doelpunt.