Robin van Persie is verrast door de scherpe uitspraken van bondscoach Guus Hiddink afgelopen vrijdag tijdens de persconferentie. De bondscoach zei daar dat hij opstapt als Oranje niet weet te winnen van Letland. Hiddink en Van Persie spraken kortgeleden nog in Manchester en aan de hand van dat gesprek had Van Persie deze woorden niet verwacht.

“Ik was wel verrast, ik vond het een vrije scherpe uitspraak”, zei RvP tegen FOX Sports. “Ik had niet verwacht dat hij zo’n soort comment zou maken, hij heeft de druk er goed opgelegd. Wij gaan lekker winnen, wij zijn wel een beetje druk gewend. We waren sowieso al van plan van Letland te gaan winnen, maar nu helemaal. Wij willen niet van hem af.”

Van Persie sprak ook nog even over het gesprek dat hij met Hiddink voerde: “Het ging over wat er is gebeurd, we zijn kritisch naar onszelf geweest. We hebben het open over het akkefietje met Huntelaar gehad, daar heeft Hiddink zijn mening over gegeven en ik de mijne. Ik heb niet de behoefte om nu alles te gaan delen, maar het was een heel goed gesprek. Ik heb er een heel prettig gevoel aan overgehouden. Ik ga mijn best doen niet meer zo te reageren naar Huntelaar.”

Blijf via WhatsApp op de hoogte van het laatste Oranje nieuws:

Voeg 06-27971237 toe aan je contacten en stuur ‘Oranje ON’. Niemand ziet je nummer en alleen wij kunnen je commentaar lezen. Dus: geen eindeloze groepsgesprekken.

Afmelden? Stuur ons Oranje OFF. Meer informatie.