Vlag van Nederland

Hollands glorie in de Champions League?

Zijlijn Door op 13 februari 2015 om 14:48 uur

Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar. © Pro Shots

Nog maar een paar nachtjes slapen, dan staat de meest prestigieuze voetbalcompetitie ter wereld weer op het programma: de Champions League! Gaan de vijf overgebleven Nederlanders succes behalen?

Arjen Robben (Bayern München), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain), Bruno Martins Indi (FC Porto) en Maarten Stekelenburg (AS Monaco) zullen de eer van Nederland hoog moeten houden in het miljoenenbal. Zij dromen nog van de finale, waar nog steeds kaarten voor beschikbaar zijn.

Meer over

In het geval van Klaas-Jan Huntelaar lijkt dat een loodzware opgave te worden. Hij neemt het met Schalke op tegen Real Madrid. Dat duel stond vorig seizoen ook al op het programma en destijds werden de Duitsers volledig van de mat gespeeld.


Vooral de thuiswedstrijd van de Gelsenkirchers liep uit op een drama: Real was met 6-1 veel te sterk. De ene treffer van Schalke kwam echter van de voet van Huntelaar en was een ware beauty. Het bood echter weinig soelaas in de totale vernedering.

Het is echter nog maar de vraag of Huntelaar in de thuiswedstrijd van zijn ploeg in actie kan komen om revanche te nemen. Hij kampt namelijk met een zware griep.

Arjen Robben, die momenteel in de vorm van zijn leven verkeert, lijkt het met Bayern München gemakkelijker te krijgen. Zijn ploeg moet sparren met Shaktor Donetsk, op het eerste gezicht geen erg zware tegenstander.

De Nederlander zal er met zijn team op gebrand zijn goed te presteren in de Champions League. De Duitsers zijn een topfavoriet voor de cup met de grote oren, maar gingen vorig seizoen pijnlijk ten onder tegen Real Madrid in de halve finale.

En dan is er Gregory van der Wiel, die het met Paris Saint-Germain opneemt tegen Chelsea. Ook dat duel werd vorig seizoen al eens gespeeld, in het nadeel van PSG: Chelsea verzekerde zich in de slotminuten van een halvefinaleplek. Bruno Martins Indi tenslotte moet met FC Porto het taaie FC Basel proberen uit te schakelen. Maarten Stekelenburg gaat met AS Monaco op bezoek bij Arsenal, maar zal naar verwachting op de bank moeten toekijken.

Hoewel Robben en Van der Wiel met hun teams de grootste kans lijken te maken op die felbegeerde Champions League-finale, zullen ook Huntelaar, Martins Indi en Stekelenburg dromen van dat mooie podium.